Omgeving

Tijdens uw bezoek aan Staphorst ziet u hoe tradities in ere worden gehouden, ervaart u het historische karakter en geniet u van de schoonheid van het landschap. Laat u fotograferen in Staphorster klederdracht, of volg een cursus Staphorster stipwerk. De unieke omgeving laat u wellicht inspireren tot het maken van een schilderwerk of foto’s.

B&B De Molenstee is een prima uitvalsbasis voor uw culturele, actieve of culinaire uitje tijdens uw verblijf. Vertel ons uw wensen en wij adviseren u graag. Hieronder een kleine greep uit de mogelijkheden.

Culinair
In Staphorst en de omliggende dorpen en steden vind u een royaal aanbod van restaurants om een avondje gezellig uit eten te gaan. De ruimte keuze varieert van diverse sterren restaurants tot aan een gezellig buurtcafé. Voor elk wat wils. Wij informeren u hier graag (uit eigen ervaring) over.

Cultureel
Rondlopend in het onlangs uitgebreide Staphorster Museum waant u zich terug in de tijd en ervaart u hoe de Staphorster bevolking vroeger leefde. Hier kunt u onder andere de permanente expositie van klederdracht bezoeken. Deze Staphorster klederdracht wordt nog door een klein deel van de bevolking gedragen.

Met enige regelmaat worden in Staphorst streekeigen evenementen georganiseerd. We informeren u hier graag over.

De nabij gelegen steden Zwolle en Meppel bieden daarnaast een keur aan culturele bezienswaardigheden en uitjes.

Natuur
Genieten van natuur kan in Staphorst op allerlei manieren. Zo kunt u fietsen door het slagenlandschap of wandelen langs de kronkelende Reest of in de boswachterij. Een andere erg leuke manier om zowel de schitterende natuur als de oude ambachten in Staphorst te ontdekken is door middel van een autoroute.

Wij informeren u graag over leuke fiets- en wandelroutes.

Natuurgebieden:

  • Nationaal park de Weerribben – Wieden en Giethoorn
  • Natuurgebied de Olde Maten
  • Het Reestdal

Overig recreatief